Podologie

 

 

Heeft u regelmatig moeite met lopen? Of heeft u na een wandeling last van uw voeten, knieën of rug? Veel van deze klachten worden veroorzaakt door afwijkingen aan de voeten. Om dit ongemak te verhelpen of te verminderen kunt u een afspraak maken bij onze gediplomeerde registerpodoloog/podoposturaal therapeut. 

 Wat is een registerpodoloog?

Een registerpodoloog is een gediplomeerde voetspecialist op HBO-niveau. Registerpodologen zijn 'geregistreerd' in het kwaliteitsregister van stichting LOOP. Een registerpodoloog kijkt tijdens het consult naar uw klachten en beoordeeld uw houding. Naar aanleiding van deze gegevens geeft hij u een passend advies voor een oplossing. Dit kunnen steunzolen of podotherapeutische zolen, of kleine aanpassingen in of onder de schoen zijn. 

 Wat is een podoposturaal therapeut?

Een podoposturaal therapeut is een houdingsspecialist die de voet ziet als basiselement van uw houding. Standafwijkingen in de voet kunnen namelijk voor klachten in het gehele lichaam zorgen. Denk hierbij aan klachten van de rug, knieën, heupen of nek. Onze registerpodoloog is ook podoposturaal therapeut. De combinatie van deze vakgebieden zorgt dat hij u een compleet advies kan geven.

 Voor welke klachten kan ik bij jullie registerpodoloog terecht?

U kunt bij onze podoloog terecht als u last heeft van bijvoorbeeld:

  • Voorvoetklachten
  • Hielklachten
  • Teenafwijkingen
  • Voetdeformaties
  • Houdingsklachten die pijn in knieën, rug, heupen of nek veroorzaken
  • Ernstigere voetklachten veroorzaakt door reuma of diabetes

 Welke tijden kan ik bij jullie registerpodoloog terecht?

Dat zijn zeer wisselende tijden omdat onze podoloog alleen op afspraak werkt. Consultmomenten zijn dinsdag- t/m vrijdagmiddag en woensdagmorgen. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact op  nemen met: 0182-612012.