onderhouden van schoenen

Wilt u lang plezier houden van uw schoenen? Dan is het belangrijk dat u ze goed onderhoud. We geven u een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat de levensduur van uw schoenen aanmerkelijk langer is.

  • Spuit voor het dragen uw schoenen in met een leerprotector. Deze zorgt dat de schoen minder gevoelig is voor de invloeden van water en vuil.
  • Poets de schoenen regelmatig om het leer te voeden. Gebruik een onderhoudsmiddel dat past bij het leersoort van uw schoenen. Bijvoorbeeld schoencrème voor gladleer en waxcreme voor gevet leer.
  • Laat uw schoenen regelmatig even ‘uitrusten’ door een ander paar schoenen te dragen.
  • Gebruik zoveel mogelijk een schoenlepel bij het aantrekken van de schoen. Maak ook de veters of de bandjes los voordat u in uw schoenen stapt. Als u de schoenen weer wegzet kunt u een schoenspanner gebruiken om de schoenen in model te houden.
  • Zijn uw schoenen nat geworden? Laat ze opdrogen in de buitenlucht of door er proppen papier in te stoppen. Vervang deze proppen regelmatig. Droog uw schoenen NOOIT bij een warmtebron. Het leer wordt dan hard en kan gaan barsten.

Voor en na het poetsen

Verwijder voor het poetsen van een schoen eerst het stof en vuil van de schoen. Probeer het onderhoudsmiddel op een plek die minder in het zicht ligt. U kunt dan het effect van het onderhoudsmiddel zien. Na het poetsen kunt u de schoenen inspuiten met een protector. Hierdoor blijven het leer, de kleur en de aangebrachte waslaag beter beschermd.

Wilt u meer informatie? Kom naar onze winkel voor een passend onderhoudsadvies.

Deze onderhoudsmethoden zijn richtlijnen. In sommige gevallen is aanvullend advies noodzakelijk. Bremmer Waddinxveen is dan ook niet aansprakelijk voor verkeerd gebruik van onderhoudsmiddelen.