bremmer historie

In 1963 begon Paulus Bremmer als Bremmer Schoenen met een schoenmakerij op Nesse 4 in Waddinxveen. De familie Bremmer had al generaties lang ervaring in het schoenmakersvak en wilde zich nu vestigen in Waddinxveen. 

 

In 1964 is de schoenmakerij van Paulus Bremmer verhuisd naar de Kerkweg Oost 177, vanaf dat moment is hij begonnen met verkoop van lederwaren. Al snel begon Bremmer in 1966 ook met het verkopen van schoenen naast de lederwaren.

 

In 1977 krijgt de winkel van Bremmer aan de Kerkweg Oost 177 een nieuw interieur. Paulus Bremmer de toenmalige eigenaar was meestal te vinden in zijn schoenmakerij.

 

Bremmer verbouwd in 1987 opnieuw zijn winkel en krijgt door het nieuwe interieur een veel ruimere uitstraling. 

 

In 1993 is Jaap Bremmer toegetreden als mede-vennoot in de schoenenwinkel van zijn vader. Doordat het familiebedrijf hard groeide is in 1994 het linker aangelegen pand 'de naaimachine-winkel van Flipse' gekocht. Hierdoor kon de winkel flink worden uitgebreid. Ook de luifel moest hierdoor opnieuw bekleed worden.

 

In 1995 koos de firma ervoor om de schoen- en lederwarenverkoop te scheiden. De lederwaren verhuisden naar het voormalige pand in de passage. De schoenenwinkel en schoenmakerij bleven gevestigd aan de Kerkweg 177 in Waddinxveen.

 

In de periode 1999-2009 zijn diverse verbouwingen in de gezinswinkel van Bremmer plaatsgevonden. Zo heeft Bremmer het rechter aangelegen pand 'de sigarenwinkel van der Krans' gekocht, en kon zo haar herenafdeling uitbreiden. 

 

Sinds februari 2012 is de firma Bremmer uitgebreid met een voetencentrum in een nieuw pand naast de schoenenwinkel. Hierin zijn een comfortschoenenwinkel, een podoloog en een pedicure gevestigd. Om de eenheid tussen de verschillende panden en winkels uit te blijven stralen, is gekozen voor een nieuwe naam: Bremmer Waddinxveen. Met als slogan: meer dan schoenen alleen.

 

Op 1 mei 2013 heeft Bremmer Waddinxveen haar 50 jarige bestaan herdacht. Een hele week lang heeft Bremmer in haar winkels allerlei feestelijke events georganiseerd.

 

 

Bremmer Lederwaren is in november 2014 verhuisd naar winkelcentrum Gouweplein. Hier hebben zij een lederwarenwinkel met een uitgebreid assortiment tassen, koffers, paraplu's, portemonnees etc.  

 

Sinds najaar 2015 werkt Bremmer samen met La Mer orthopedie. Eens in de twee weken houdt orthopedisch schoenmaker Maurits Vlot consult in het voetencentrum.

 

Vanaf augustus 2019 heeft Bremmer haar lederwarenwinkel verhuisd naar Kerkweg Oost 169. Hierdoor is er een soort 'alles-onder-een-dak-centrum' ontstaan. Ideaal voor klanten die bij hun nieuwe schoenen direct een bijpassende tas of riem uit willen kiezen.