De eerste stapjes

Weet jij ook niet zo goed wanneer je jouw kleintje schoentjes aan mag doen? Dat is ook altijd erg lastig! Kleine kindjes kunnen het beste zo lang mogelijk op blote voeten het huis verkennen. In principe heeft je kind pas schoenen nodig als het ook buiten gaat lopen. Is het al zover? Let dan op de volgende punten. 

Let bij de koop van deze nieuwe schoentjes of je de juiste maat en materiaal kiest. De voetjes moeten kunnen 'ademen'. Plastic of imitatieleer zijn daarom af te raden. Ook is het verstandig om schoentjes te kiezen met de juiste type zool. Als deze té stug of té soepel voor jouw kleintje zijn, leert het niet de voetjes juist af te wikkelen. Dat is de voet op de juiste manier buigen tijdens het lopen.

Koop de schoentjes ook nooit te klein. De kleine voetjes zijn nog volop in de groei en daar moet ruimte voor zijn. Niet alleen de maat en de breedte zijn belangrijk, de schoen moet ook de juiste pasvorm hebben. Dat houdt in dat de vorm van de schoenen bij de vorm van de kleine voetjes moet passen. 

 

'Slecht passende schoenen kunnen op latere leeftijd tot vervelende klachten leiden'

 

Een kindervoet is in de groei en kwetsbaar. Slecht passende schoenen - te groot, te klein, te smal of te breed - kunnen op latere leeftijd tot vervelende klachten leiden. Klachten als knie- heup of rugpijn. Bovendien verstoort het ook de natuurlijke loopbeweging en de lichaamshouding van je kindje. In een gespecialiseerde schoenenwinkel meten ze met professioneel meetapparatuur de voeten van jouw kleintje. Ook controleren ze de pasvorm van de schoentjes, waardoor je zeker weet of de schoentjes passen bij de voetjes. 

Benieuwd naar de collectie eerste-loop-schoentjes? Klik dan hier om onze babyschoenen te bekijken.