Wijdtematen

 

Kinderschoenen

Kindervoeten zijn in de groei. Wanneer wij kinderschoenen verkopen houden we hier altijd rekening mee. Het zou jammer zijn als de schoenen na een maand dragen al te klein zijn. Omdat kinderen bij de verkoop altijd iets ruimte in de schoenen hebben is het belangrijk goed op de breedte van de schoenen te letten. Als de schoenen te nauw zijn kan het kind niet goed groeien in de schoenen. De voet heeft dan niet te ruimte op de juiste wijze te ontwikkelen. Als de schoenen de wijd zijn kan het kind in de schoenen gaan glippen, gaan struikelen of de schoenen krampachtig vasthouden. Ook dit belemmert een juiste ontwikkeling van de voet.

Tijdens de verkoop van kinderschoenen letten we altijd extra goed op of de schoen de juiste lengte- en breedte heeft. Veel kinderen kunnen namelijk niet voelen of een schoen goed zit. Ieder kind heeft andere voeten. Daarom verkopen wij schoenen in diverse wijdtematen, bijvoorbeeld van merken als Piedro, Twins en Trackstyle. Deze schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen met smalle of brede voeten. 

Volwassenen

Als een schoen niet goed zit zijn mensen snel geneigd een maatje te klein of te groot te kopen. Hoewel het probleem verholpen lijkt is dit niet de juiste oplossing. Een verkeerd passende schoen kan na verloop van tijd problemen aan de voeten veroorzaken. Lopen wordt dan vermoeiend of pijnlijk. Een te kleine schoen kan zorgen voor pijnlijke plekken of vergroeiingen aan de voet. Een te grote schoen zorgt voor blaren en vermoeide voeten en benen.

Merken als Durea en Footnotes maken daarom schoenen in diverse wijdtematen. Zo zijn er schoenen voor hele smalle voeten, gemiddelde voeten en ook voor hele brede voeten. Het mooie is dat de schoenen niet zomaar smal of breed zijn, maar dat ze ruimte geven of juist omsluiten op je juiste plekken. In ons voetencentrum zijn we gespecialiseerd in het verkopen van passende schoenen. Tijdens de verkoop besteden we daarom veel aandacht aan het vinden van een schoen in de juiste maten. 

Vind je het moeilijk passende schoenen te vinden? Kom dan eens naar onze winkel om de lengte- en breedtemaat van je voeten te meten. Zo kan je erachter komen of je brede of smalle voeten hebt. Misschien heb je wel altijd de verkeerde schoenmaat gekocht!